Totaal aantal pageviews

19 april, 2012

62 b. Spanje-Portugal...

... en weer terug... en nog eens terug.

Het Parque Natural do Vale do Guadiana ligt in Portugal. De grootste 'stad' is Mertola, altijd een beetje raar om zo 'n uit de kluiten gewassen dorp 'stad' te noemen maar officieel is 't wel zo. En 't was de moeite, misschien beter dat een keer aangedaan met onze gasten vorig week. Mertola is mooi, interessant gelegen en best gezellig.
We hadden natuurlijk ook wel heel veel geluk met het weer maar dat zal het lot geweest zijn volgens de mevrouw die ons tijdens een siësta zachtjes kwam vragen of we misschien zouden kunnen komen helpen. Zoals gewoonlijk op 16 april rijdt er zich één vast en springt de grote jeep het meest in 't oog om hen uit de penarie te helpen... die andere auto is later ook gepasseerd.
Enfin, die mensen waren vanuit Estoril op weg naar hun vakantiebestemming in de Algarve. Moeder, vader en volwassen zoon. Het ommetje naar de prachtige vallei 'Vale do Lobo' zullen ze niet licht vergeten.... in de greppel gezakt maar zo vast en zonder touw onmogelijk wat aan te doen, zelfs met een 4x4. Dus de mensen een beetje een hart onder de riem gestoken en de andere auto heeft de chauffeur naar het gehuchtje wat verderop gebracht. Ze zouden getakeld worden.
Wij dan ook maar verder weg gereden van de plaats delict recht de wildernis in.....
Vervolg in blogpost 62 c. De wildernis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten