Totaal aantal pageviews

29 maart, 2012

47b. Vorig eigenares en haar plaatsje

Ze zitten in een waterig zonnetje een boek te lezen. Er is weer overdreven veel wind maar ik heb ze in het hoekje van Egilde gezet.
Hoekje van Egilde ?
Ja, Egilde was de vorige eigenares van dit huis, wij hebben de oude boerderij, als een ruïne met een boom in, gekocht van haar, via een makelaar weliswaar. Onze andere buren zeggen dat Egilde altijd in dat hoekje zat en inderdaad het is het plaatsje waar al heel vroeg tot heel laat zon is, maar nog belangrijker: de plaatselijke orkanen scheren er net langs. Dus the place to sit en to read een boekske.

Ik zou die mevrouw wel graag eens zien eigenlijk, wie was zij, wat deed zij, hoe is zij en wat doet ze... Naar het schijnt heeft ze veel tegenslag gekend in het leven, althans dat beweerde één van onze buren onlangs. 't Is ook een beetje raar dat zij de enige eigenares geweest is enzo. Hoe zat dat ?
Er ging eerst een gerucht dat Egilde in Lissabon zou wonen maar een ander gerucht plaatst haar dan weer enkele dorpen verder, enfin soms zeggen ze hier ook maar wat. Als ge onze buren zoudt moeten geloven dan komen onze iets verdere buren uit Australia en niets is minder waar.
Het blijft stil daar buiten, denk dat ze in slaap gevallen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten