Totaal aantal pageviews

17 oktober, 2012

Klachten

En toen kwam de buurman mij eens goed doen schrikken. Ah ja ge zijt dat niet gewoon dat er zo ineens een menselijk wezen in uw deurgat staat. Ik had maar één keer nodig om te zeggen dat hij mocht binnenkomen en zich mocht zetten, een glas water heb ik onder de amechtige mens' snotterige neus geduwd. Nee neusdruppels gebruikt hij niet, eens goed rochelen ja dat doet hij dan weer wel. En dat die nieuwe regering niet veel goeds brengt dat moest ook nog eens van zijn lever. De mens is om en bij de 80, heeft zich... eh werkt zich nog steeds krommer en krommer maar ook hij wordt al dan niet rechtstreeks getroffen. Jan met de pet moet hier ophoesten wat hij niet of nauwelijks nog bezit, ge zoudt voor minder ziek worden.
Patatjes en boontjes had hij bij als alibi om zijn hart eens te luchten.
Betalen vindt hij beledigend dus vragen we dat niet meer, een lift naar huis wil hij ook al niet, mocht hij nu eens zelf iets vragen dan konden we tenminste iets terug doen. Soms vraagt hij wel eens aan Samson om iets te maken, iets te lassen ofzo maar meestal krijgen we zomaar. Omdat we goeie buren zijn.
En toch zouden we eens iets willen geven. Maar wat. Nen nievenoed ? Wat is er mis met zijnenouwenoed misschien ? Een pan ? Een pan, allez een pan. Oh een zwitsers mes misschien. Samson ? Voor de zoon dan.
Ach de zoon. Als we daar nu eens een boerin voor zochten.

2 opmerkingen:

  1. Sommige mensen zijn zo blij dat er iemand eens naar hen wil luisteren dat ze dat alleen al genoeg vinden om je de rest van je dagen van soeplegummen te voorzien.

    Voor die man is de tijd die je hem geeft misschien heel erg belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat is wel zo maar we hebben zo ooit eens een gesprekje gehad, met zijn inmiddels overleden vrouw er nog bij, dat we af en toe eens wat zouden kopen als zij overschot zouden hebben. We hebben dat een paar keer gedaan en betaalden dan eerder een symbolische bijdrage maar je voelt je toch beter zo. Mochten we nu nog een ruilhandeltje kunnen opzetten maar hier groeien alleen pisbloemen en een stuk of wat minitomaatjes in een pot... ze zullen ons zien komen :-).

    BeantwoordenVerwijderen