Totaal aantal pageviews

09 mei, 2013

Let's get loud...

...let's get lou-oud.

Ziezo, ik kan het weer allemaal horen wat er over mij gefezeld wordt. Ik heb ook net ontdekt dat ik twee cd's heb gekregen vorige maand... nee dat is niet waar, die dag was mijn laatste met open oren, gisteren mijn laatste met gesloten. Pottoe zat die rechtse. Dokter grijsaard uit Beja zei dat hij er niets aan kon doen. Een specialist zou me kunnen helpen maar die is in geen omstreken bij de hand. Het zou kunnen dat dat veranderd is maar ik heb in België toch een keer mijn oren laten uitspuiten door een gewone huis- tuin- en keukendokter als ik mij dat goed herinner. Hier doen ze daar niet aan dus moest ik 5 dagen druppelen om het wat zachter te maken die smeer en dan zou ik moeten terugkomen om het door een verpleegster te laten uitspuiten. Goed, terug naar huis met een gedempt oor en gisteren opnieuw richting medisch centrum. 
Ahum ?
"Je moet hiertegenover zijn bij de verplegeing." zegt dame achter het loketje.
Wij naar daar.
Niemand thuis, of wel thuis misschien maar aan het pauzeren voor twee uur. Oops, na een half uur toch een oudje dat wat wil rologen en mij aanmanen dat dat allemaal niet zomaar gaat. "Jamaar, de dokter heeft mij wel gezegd dat ik moest terugkomen na 5 dagen oliesel."
Terug naar de overkant waar de vorige dame vervangen was door de erg vriendelijke dame van vorige week. Ze wist er nog een beetje van en heeft de dokter bij de lurven gevat en hem een briefje doen schrijven. Ah ja voor 65€ (trek ik een deel van terug) moogt ge een briefke schrijven ook hé.
En nog maar eens met mijn briefke naar de overzijde (wat een geluk dat dat tegenover elkaar ligt zeg).
"Goed zo.
De verpleegster komt u halen, zet u."
En de verpleegster kwam mij idd. prompt halen.
"En waarom moet dat er uit ? " vraagt ze nogal indringend.
"Euh ja." Mompel ik. Ik denk diep na. Wat zou dat mens nu willen horen ? "Ik hoor niet wat ge zegt." zeg ik.
"Oh." grijnst ze.
"Zet u." zegt ze. Hoor ik daar een bevel ?
Ik zet me. Ze haalt een kanneke en zet het bij het lereke, spuit lauw water in mijn oor en na een keer of vier was kees klaar.
Toch ook maar ineens het andere oor, vraag ik. Dat was goed.
Toch ook een klein vullingske verwijderd aldaar.

Soldier on Portugezen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten