Totaal aantal pageviews

17 mei, 2013

De moestuin

De moestuin.
Het klinkt goed maar het beperkt zich vooral tot water geven, veel water geven.
Oh ja, vergat ik nog de noeste arbeid om van het stukje jungle, grenzend aan het stroompje beneden in het bos, een weliswaar hoog omboomd doch een min of meer open stukje te maken. Vechtpartijen met braam, knotten van 'aardbeiboompjes' en andere tegenwerkende krachten de kop indrukken, na het werk groeit ons ontzag steeds meer en meer voor onze om en bij tachtigjarige buurman. 
En dan staan daar wat plantjes die nog nooit vruchten gedragen hebben (tomaten, paprika) of nooit genoeg opschoten om er ook maar één koolpureetje of wortelsapje van te maken. Bij mijn weten leverde de hele gaard nog niets op. Aan de grond kan het niet liggen die werd goedgekeurd door ervaren boeren. 
Ik ben dan maar alvast hierboven in potten beginnen kweken en ziedaar er gebeurt vanalles: Mijn favoriete rucola sla steekt meer dan de kop op, de tomatenplantjes zijn niet allemaal even enthousiast in hun pot maar sommige zijn toch mooi op weg, al verscheidene aardbeien mogen delen :), peterselie, heerlijke koriander (ook net ontdekt door Samson na het al honderd jaar in zijn eten gedraaid te hebben uit potjes van de GB), ajuin, ajuin en ajuin...
Ajuin (of ui zo u wil) dus en die mag ook gewoon sierplant zijn, ah zo een schoon bloemen... wel met ajuingeur maar toch.

Vandaag alvast geen water geven want het valt hier zomaar uit de lucht. Er wordt ook geen dure zonnecrème opgemaakt bijvoorbeeld en er komt voorzeker geen sleet op onze zomeruitrustingen, meestal toch iets meer onderhevig daaraan wegens dunne stofjes als linnen en dies meer. De airco (id auto weliswaar) gaat ons niet extra doen verbruiken wegens niet aan. Er ligt hier nog hout voor volgende winter, dus dat moeten we alvast ook niet bij elkaar gaan sprokkelen. De rucola heeft dan wel de kop op gestoken, rijp om geplukt te worden is die nog niet maar da's niet erg want zomerse, frisse slaatjes daar hebben we geen behoefte aan. Samson is weer gezellig in de woonplaats aan kunst komen doen. En het zwembad loopt weer vol(ler). Wat zijn wij toch gelukzakken. 

------------------------------------------------------------------------------

Update 20u: Net het vrt nieuws gezien en verontruste sms'en gekregen: het sneeuwt NIET in Lissabon ! Dat is er nu wel een beetje over. Daar ergens in 't noorden in de bergen ja dat misschien wel.
Het mag hier dus wel koud en nat zijn maar sneeuwen doet het dus NIET hier.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten