Totaal aantal pageviews

12 juni, 2012

90. Goed en slecht nieuws

Samson heeft het natte grijze land vanmorgen ingeruild voor het warme en zonnige zuiden. Jawel. Treinen, bussen, vliegen weer treinen en dan liften of taxiën want de treinstop o.a. in ons dorp is afgeschaft. Taxi tot aan de landweg want niemand bood een lift aan. Dan is het nog een kwartiertje stappen tot aan het huis. En wie zat hem daar op te wachten ? VLEKJE !!! Jeuj. Nu Zinneke nog en ze zijn quasi compleet. Ongenode gast Bobbi zal wel mee aangeschoven zijn de voorbije weken en Onzendiederik zal ook nog wel 's z'n koppie laten zien. Tot daar het goeie nieuws. Het slechte nieuws: Onze buurvrouw is overleden. Het zat er wel aan te komen want ze had de boerderij al een tijdje ingeruild voor ziekenhuis- en familieverblijven maar het is toch een rare boodschap, ze is er nu echt concreet niet meer. 
Jammer dat ze nooit tot bij ons is geraakt ondanks de vele uitnodigingen. Z. sukkelde al van in den beginne met haar hart en longen maar ze hadden natuurlijk ook met de auto een bezoekje kunnen afleggen, ze zou daar zeker van genoten hebben vooral onze rondleidingen ín het huis worden steeds zeer gesmaakt. Gelukkig hebben wij haar heel af en toe een bezoekje gebracht want daar keek ze naar uit, dat vond ze boeiend. Ze kon ons zo bestuderen als we plaats hadden genomen op een stoeltje in hun huisje. Ik deed dan alsof ik dat niet in de gaten had maar als ik bvb. iets aan mijn been of schoen onder de tafel gedaan had dan zag ik haar nadien discreet een kijkje nemen onder diezelfde tafel en hoorde ik haar denken... En steeds vragen stellen over onze familie en ons verre land in het koude noorden... ze was me er ééntje die buurvrouw van ons. 
En nu die mannen he. Vader en zoon rooien het al een tijdje alleen maar nu vrees ik dat ook vader snel achteruit gaat gaan. Geen idee hoe dat gaat aflopen, zo 'n boerderij kan je niet alleen de baas maar zoon F kan ook niet zonder...


...nu wacht ik verder op goed nieuws over Zin én geen al te slecht nieuws over de plantekes.


Het regent. Hier. Pff, was ik maar daar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten