Totaal aantal pageviews

06 januari, 2012

5. Citytrips

Zoals gezegd verbleven we de voorbije twee dagen in Lisboa. S-Poes blijft dan achter met een voorraad nat eten en veel water, d'ander krijgen buiten een grote pot droge brokjes. Buurkater had weer geluk om precies eergisteren nog eens te komen neuzen en zal zich ook wel bediend hebben.

Wij richting Lisboa maar halverweg onze 'caminha' (met wat geluk slechts zo ver) moeten we steevast eens wederkeren. Ook nu. Gewoonlijk is het water af of staat er niks meer op het vuur maar wij moeten het altijd nog eens verifiëren.

Ondanks een weekdag vlot in de hoofdstad geraakt. Parkeren, voor twee uur en een plaske gaan doen en iets zoeken om de magen te vullen. Dat laatste bleef echter wat op de maag liggen, een stom broodje met een blaadje sla + een waterig fruitdrankje: 7€. Iets verderop kondt ge een hele maaltijd krijgen voor minder. Helaas.

Dan aan onze missie begonnen. Vijf. Twee niet thuis. Eén niks gevraagd en één stomme Française en één vriendelijke bijna failliete...

Dan richting Alfragide: shoppingcenter met het lekkere 'Green Pepper' want zo heet het vegetarisch restaurantje dus. Buik meer dan vol met een hele schotel koud en warm, als ge wilt moogt ge ook nog soep met brood, een dessertje (wat minder want chocomousse is alleen lekker in België) en een koffie (voor ons deca). Ook 7€ ! 6,90€ eigenlijk.

Dan al voor bakken naar de Ikea. Stomme plastic stapelbakken kosten tegenwoordig een rib uit uw lijf maar voornoemde gigant blijkt uiteindelijk nog de goedkoopste. Grmpfff want we hebben ze niet. Wel een schuifkastje vr de schoenen en wat keukenuitbreiding.

Dan héél moe naar onze slaapplaats.

Dan zoals gewoonlijk naar de Makro... gewoon omdat die vroeg open is en de wc's heel rustig.

Dan richting Ikea om onze keukenspullen op te halen én uiteraard eerst te ontbijten. Vroeger was het 1€ dan waerd dat 2€ en nu is het opnieuw goedkoper met 1,20€.

Dan weer naar de Green Pepper want veel en lekker maar geen dessertje of koffie, ook soep mag niet als ge binnen eet.

En dan the long way home... door de dichtste mist waar ik ooit zo lang heb doorgereden. Zéér traag en behoedzaam uiteraard. 5km voor ons huis was er geen sprake van mist, jammer want ik had dat wel eens willen zien ons huis gehuld in de wolken.

Dan pipi en kaka kuisen maar daar zijn we aan gewend.

Normaal gezien zouden we onze mondvoorraad voor de komende veertien dagen aangevuld hebben ware het niet dat we willens nillens vandaag naar die andere grootstad moesten. Odemira welteverstaan. Om het één en ander te regelen want ditjes en datjes.
allerhande zijn nog steeds niet in orde.

En sinds deze namiddag een ontplofte bom proberen te ruimen maar morgen voortdoen....


Nee, niet Kuifje in Lissabon.
Ik wou het intrigerende ding al lang eens van kortbij bekijken...
Wij dus naar daar.
Raar he.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten