Totaal aantal pageviews

12 juli, 2015

Stof tot nadenken

Dat we het hier niet zo nauw nemen met en onze outfit is gelukkig niet alom geweten.
Dat we ons zwembad induiken met met een wel heel erg ongewone lichaamsbedekking weet goddank niemand.
Maar dan zit ge in dat bad te genieten vh nat en verre omgeving komt daar toch wel een graafmachine langs zeker en nu hebben we dat toch wel nodig zeker zo een machine. De banen (tegen eventuele brand) mogen hier nog 's getrokken worden; dat zijn banen langsheen uw terrein, meestal ergens ts de 1 en 7 ha, soms zelfs 20 of 50 vr de iets grotere grootgrondbezitters.
Enfin, Samson wordt dan een beetje lastig maar die mens is bezig dus krijgen we ruim de tijd het bad in een ommezien te verlaten en ons wederom in een toonbaar pakje te hijsen.

Hij komt vandaag. Of morgen.

Ondertussen werd de weg richting dorp nog 's serieus plat gereden en gekortwiekt, het werd zo stillekesaan tijd want er was bijna geen doorkomen meer aan, de esteves (cisteroos) stond hier en daar al minstens een meter hoog. Echter, er werden ook banen getrokken langsheen onze 'buren', ts aanhalingstekens omdat het eigenlijk enkel over de grond gaat. De huisjes iets verderop (die we ooit zelf kwamen bekijken met de eigenaars want vr slechts 200 000 Frank te koop) kreeg in den beginne zo een keer of drie per jaar van één van die eigenaars bezoek, het is te zeggen hij kwam toen wel 's langs gewandeld met zijn hondje, meer om 's te checken wie die grond (de onze) dan wel gekocht had of mss eerder om te zien wat wij dan wél de moeite hadden gevonden in plaats van het hunne, gewoon nieuwsgierigheid dus. Zo een jaar of drie geleden passeerde hier op een keer een vrouw met een jongere man, zij een beetje een half Chinees type ?, té netjes gekleed voor een bezoek in de heuvels, hij al even proper. Nauwelijks een knikje krijgend vh koppel intrigeerde het ons wel. Twee maand geleden is hier nog 's een familietje gepasseerd en dan slaat de fantasie op hol.

Mijn conclusie was dat de eigenaar(s) gestorven wa(s)ren en dat de erfgenamen 's een kijkje kwamen nemen.

Maar het huisje hiernaast én de twee verderop hebben nu dus een ook beetje banen gekregen. Waarom ? Voor wie ? Waarom beiden ? Waarom werd de weg langs die kant in orde gezet ?
Bij Samson gaat het dan spoken. Is die migraine aanval vandaag daarvan het gevolg ?
Stel u maar 's voor dat daar iemand komt wonen, die zullen dan ongetwijfeld 's winters ons wel passeren want beneden veel te nat. Stel u maar 's voor dat daar écht iemand zou komen wonen. Oh help. Dat we buren hadden aan de overkant vonden we ok, zowel de Portugese als die ander, er zitten immers een valleitje en een heuvel tussen maar hier vlak naast; oh nee. Misschien mensen met grote honden... die ook poezenvlees lusten of... of... die graag vurekestook doen... of een stelletje vieze lelijke Duitsers... of luidruchtige Hollanders... of Antwerpenaars godbetert, oh help!

'Maar nee', stel ik hem gerust, nu ja gerust, 'dat is immers voor die onnozel jagers, die moeten doorgang hebben en volgende maand is het weer zover. Misschien nog liever buren denk ik dan, een rustig koppel Limburgers of Schotten (van vooroordelen gesproken maar ja heb daar een zwak voor, ik smelt als 'k 't hoor :) ) die een paar keer per jaar van de rust op hun Alentejaans heuveltje met huisje komen genieten en zo af en toe willen oppassen op het onze met miauwende aanhorigheden. Perfect scenario mocht het zover komen maar het zal wel voor dat stelletje schietende onverlaten zijn, zij zijn hier de baas.

Helaas.

2 opmerkingen:

  1. Dan kan je natuurlijk ook het zwembad niet meer in in je "wel heel erg ongewone lichaamsbedekking".

    8-)

    BeantwoordenVerwijderen