Totaal aantal pageviews

20 juni, 2015

Hot !

Hot.

Die Indiër gisteren.

De temperaturen de laatste dagen.
37°C vandaag, dat begint toch al.

Of het in de Alentejo ook zo warm is vroegen ze in het Indisch restaurant.
Tja, nog warmer dan hier eigenlijk ja, nu toch id zomer dan.
Het kon deels in het Nederlands want 1 meneer, een Sikh waarschijnlijk, was bekend in de driehoek Hasselt, St-Truiden, Borgloon, zo ratelde hij de hele buurt af.
"Lekker ?" "Euh ja hé."
"Snoeien." "Dat dan weer niet nee maar ik denk wel dat ik weet waar ge het over hebt."
"Appelen en peren."
Ja ja. Mijnheer Singh (dat denk ik dan maar) heeft een tulbandje op het hoofd, dus mijnheer zal vast een Sikh zijn.
Een plukker.
En dat het weer hier toch net iets beter is dan in dat driehoekske daar in het verre hoge noorden.
"By car ?" Ja, toch wel. 2000 en nog wat kilometers, reken de miles maar zelf uit, ik vergeet dat altijd en mensen die in miles rekenen die weten dat wel, dat dacht ik er dan maar bij... ge ziet toch ook da'k aan 't zweten ben én aan 't huilen. Weinig servetjes eigenlijk vandaag.
Ver. Dat is zeker maar aan hun kopke te zien toch precies verkeerd gerekend of gewoon aan andere afstanden. India, da's ver. Maar wel goe van eten.
Het mocht 'hot' maar 'Indian hot' hoefde nu ook weer niet, die op de Gitschotellei weet het precies beter te doseren.

En ineens was 't vijf uur en hadden we nog geen boodschappen gedaan, eerst Leroy Merlin, als ge zin hebt om eens een Frans gezin tegen het lijf te lopen ga dan naar de Franse brico, ze hebben daar alles en vooral ook veel personeel. In groen-zwarte pakjes, kwestie van duidelijk te maken dat het daadwerkelijk personeel is want veel meer dan met een ladderke of een hamerke rondlopen doen ze daar ook niet. Gewoon veel te veel personeel, verdeling van de banen veronderstel ik, inclusief het loon natuurlijk. Enfin, ze zijn er wel de Fransen, alleen vallen ze zo in 't algemeen niet op, op een ander hoort ge Duits, Engels, Belgisch Nederlands, Hollands Nederlands, Belgisch Frans, ja zelfs Pools, Russisch en iets Indisch maar Frans Frans toch niet zoveel. Fransen gaan dan ook eerder in Frankrijk blijven denk ik, bedenken we ons zelf ook wel eens als we halverwege onze autorit hebben uitgezeten en -gelegen: als we nu iets in Frankrijk hadden dan waren we er al. 't Is hier toch ook schoon en vast goe van eten. 
Het was al laat toen we thuiskwamen met ons restauratiemateriaal voor de slaapkamer en een heel klein beetje voedsel wegens beu van winkelen. 

Ice tea. Veel ice tea. Selfmade. 37°C. Samson heeft een dutje gedaan en ziet er voos uit. Doet ook voos. Man man man. 't Is warm. "Amai." Zegt 'm. Geeuw.Geen opmerkingen:

Een reactie posten