Totaal aantal pageviews

29 juni, 2015

Brand en rook

Zag ik daar een rookpluim net na de middag, een rookpluim die een hele wolk werd, ja zelfs het Monchiquegebergte verborg, dat is toch zowat een halve zuiderse kim zeg maar.

Vliegtuigjes verlieten pas in de vooravond het front, het moet één vd zwaarste branden in de omgeving geweest zijn sinds jaren, in elk geval was het gisteren de zwaarste vh land, en er zijn er veel elke dag opnieuw. Onbegrijpelijk, want het moet toch meestal iemands fout of zelfs slechtheid zijn. Triestig, al die beestjes en al die arme (of iets minder arme) mensen die have en goed moeten verlaten én dat soms in de vlammen zien opgaan. Arme brandweerlui, of stoere lieden zeg maar, die in deze hoge temperaturen (bijna 40 sowieso) de strijd aangaan, gisteren leek het in elk geval zo een strijd die moeilijk te winnen viel, tot na zonsondergang bleef er een gloed achter in de niet zo heel verre verte.

Wij zetten een evacuatieplannetje op, auto's id goede richting, kattenhokjes er in en bespreken wat mee moet, als dat nog kan natuurlijk.
Wat redt een mens dan: zijn beestjes, een rugzakje met camera en harde schijf, laptop, de metalen koffertjes (camera, video's,...), foto's, papieren (die vh huis en de verzekering toch alvast want denk niet dat het hier makkelijk regelen is om eventueel opnieuw op te bouwen (als 'k dat al zou willen)). Mocht er tijd over zijn, nog wat waardevolle spullen en mss wat onafgewerkte schilderijen, liefst ook wat kleding. S neemt de oude Toyota Landcruiser, ik de Mitsu.
Hopelijk komt het nooit zover en kunnen we gewoon net zoals gisteren verder genieten van bvb. een plons in het bad. Heerlijk, alleen het uitzicht was minder vrolijk dus: de zich nog steeds uitbreidende wolk... niet in onze richting, dat maakte de bedreiging iets kleiner en ons wat minder gespannen.
Het moet in de buurt ontstaan zijn alwaar onze oppassers logeerden onlangs.

Had ik al iets over onze boot gezegd ?
We hebben een boot. Een schip. Een scheepje. Een gummy one maar toch. Toch ?
Samson is net wakker en zegt iets over het bootje daarom dat ik er aan denk.
Maar goed, wat zegt hij ? Er zit iets bij dat bootje om het water droog te houden.

Huh ?Geen opmerkingen:

Een reactie posten