Totaal aantal pageviews

20 februari, 2012

23. E verschot...

... in mijn ekske. Kan nauwelijks draaien.

Verschot, verschieten, schieten, geschoten... ja veel geschoten is er hier. Het begon al tegen de middag, een roep in de verte, ge zoudt nog denken dat er iemand in nood is godverdoeme. Maar nee 't waren de jagers, ha li ha lo de ja-ha-gers. Niet in 't kaki of bruin maar in 't felgeel en felrood en voorzien van een meute honden de bel aangebonden én natuurlijk nog veel meer lawaai. Verderop om de vijftig of honderd meter zo een pipo met een schietgeweer.

Drijfjacht. Dus. Een laffe jacht.

Een hele dag verstoring van de rust en twee van de drie poezeminnen bevonden zich nog in dat slagveld. Eéntje kwam dan toch heil zoeken, voor het andere hebben we moeten wachten tot 's avonds. Arm schaap helemaal van haar melkske af en vast haar klutske kwijt.

Die macho's lopen dan zomaar over uw erf maken al wat daar leeft kapot en zijn daar nog fier op ook. Bovendien vind ik dat zeer onverantwoord want iedereen kan in 'onze tuin' toevallig een wandelingske aan 't maken zijn of bijvoorbeeld een kamp aan 't bouwen 'k zeg maar wat. Afghanistanneke of Syriëke spelen het kan allemaal in onze tuin.

Op een bepaald moment hadden ze evers wakkergemaakt, hier vlakbij en ik stónd daar. Ik stond daar ! Dat mag toch of beter dat zou toch moeten kunnen zonder dat de kogels rond mijn hoofd zouden kunnen vliegen... voor alle duidelijkheid: 'zouden kunnen' dus he... want dat deden ze niet maar die wakkergemaakte beesies zijn op dat moment opgejaagd wild en dat wíl je niet tegenkomen. Zo 'n keiler heeft bovendien slagtanden en kan bijna 150kg wegen, ik zeg u dat wilt ge niet tegenomen als dat over zijn toerekes is. Maar ocharme toch, ik had zo 'n medelijden met die bruusk uit hun slaap gehaalde dieren en met alle andere ook.
Ik haat jagers maar die drijfjacht is al helemaal verwerpelijk, zo laf, zo oneerlijk.

2 opmerkingen:

  1. 'k dacht dat het jachtseizoen al voorbij was...? Hier horen we alvast de laatste weken niet meer schieten... 'k Vind dit trouwens ook zeer eng...! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die drijfjacht vragen ze aan en vindt meestal plaats op een zaterdag, voorts wordt er nog volop geschoten op donderdag en zondag.

    BeantwoordenVerwijderen