Totaal aantal pageviews

05 augustus, 2011

Njam

Gevloekt dat wij al hebben. Zo in 't algemeen maar ook hier ten lande. De Kafkaiaanse toestanden bijvoorbeeld, maar het meest vervloekt zijn hier toch de doornen van menig en welig plantaardig onderwerp. Distels allerlei en braamstruiken vinden wij vunzige pleurislijers van de hoogste orde. Zo probeerden die stinkers onze vijgenboom te verstikken én ons zelfs de toegang te ontzeggen tot wat later onze stulp werd. Kill it, before it kills you da's de boodschap.

Geitjes hebben we niet want die zijn er dol op maar we bekennen, ook wij zijn er nu tuk op. Ok frambozen zijn nog lekkerder maar een vers geplukte braambes is toch ook niet te versmaden, ze hangen hier momenteel in alle zoetigheid te rijpen in een zomerse herfstzon en smeken geplukt te worden. De vogeltjes doen hun best maar ook wij zakken regelmatig af naar lager gelegen gebied en vullen maag en plastieken zakje met de dagelijkse oogst.

Braambessenconfituur, braambessenmousse, in de yoghurt, in de pap en uit het vuistje. Jammer dat we geen oven hebben of ik bakte natuurlijk nog een geweldig purperen taart. Njam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten