Totaal aantal pageviews

01 augustus, 2011

Het regent

... dus het is nat. En een beetje koel. Maar het ruikt lekker, één grote welriekende dreef.


Over het tot plonsbad verworden zwembad viel er nog het één en ander te vertellen de voorbije dagen maar echt boeiend was dat nu ook weer niet, enfin dan toch maar: een dertig centimeter verzamelde hemelvocht was gekrompen tot nog net iets meer dan de helft. Hoe dat dat zo kwam ? Het pompje heeft twee slurfen waarvan ééntje water zuigt en het andere weer uitspuwt, die laatste echter was overboord gesprongen en had de hele vallei onder water gezet. Nu niet dat het gebeuren de kranten gehaald heeft, tenzij het plaatselijk gesproken -en dat mag u letterlijk nemen- dagblad maar een prettig voorval vonden wij het toch niet. 

En toen zijn wij de weergoden gaan smeken en zijn wij onze regendans gaan doen... en zie daar op 1 augustus 2011 een dik wolkenpak met af en toe een herfstige bui over heel Zuid-Portugal.

Veel zal er niet bij te vullen vallen en wie weet is de soep de kool niet waard, gaat het nog zwaar Alentejaans zomeren dit jaar, gaan we nog verkoeling moeten zoeken in een beetje nat ? Het lijkt zo voorbij, het lijkt alsof de herfst echt reeds in aantocht is, terwijl het amper midzomer is. Anderzijds mogen we in vergelijking met het weer in B en Nl en zelfs F niet klagen. Ik sta er af en toe nog wel eens bij stil, dat een zomer daar in het noorden niet per definitie een mooie zomer is. Terwijl het klimaat hier dit jaar wel eens flirt met temperaturen van 'slechts' rond de 25°C overdag en 's nachts een pakweg 13°C niet vd lucht is, kan je amper spreken van een depressieve zomer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten