Totaal aantal pageviews

30 januari, 2014

Foto 29. Treinen

Ik heb ooit wel 's op een nachttrein richting Portugal en Lissabon gezeten maar rechtstreeks ging die in elk geval niet... gelukkig maar want onderweg viel er ook wat te beleven. 
Ik moet nu nog beginnen in mijn nieuw kringloopboek en ontdekken hoe de hoofdpersoon gaat reizen maar eigenlijk kan het ook niet want in Spanje zijn de sporen anders dus overstappen, in Irun als ik me goed herinner. 

Goh, was eigenlijk toch wel plezant treinen met een interrail ticket tot in Turkije of Marokko. Soms wel iets té lang getreind danwel verse lucht geroken maar het blijft een fijne herinnering. 
In het oude Joegoslavië konden reeds oorlogsvonkjes waargenomen worden en in Griekenland in een coupé voor 6 met 16 was er ook net iets over maar 't had zijn charme. Achteraf bekeken. Op 30 dagen half Europa en haar inwoners zien, horen en helaas af en toe ook iets te overdadig moeten ruiken. En geld dat we bijhadden, van alles wat + traveller cheques. Over de luizige en smerige pensionnetjes ga ik nu niet uitwijden maar enkele hebben een onuitwisbare herinnering nagelaten dat kan ik wel kwijt.

Ben benieuwd naar dit boek: 

2 opmerkingen:

  1. Mooi boek... is ook verfilmd... en het leuke is, als je Lissabon een beetje kent, zijn ook de beschreven plaatsen herkenbaar...

    BeantwoordenVerwijderen