Totaal aantal pageviews

05 augustus, 2012

Wolken zowaar

Jeuj. Wolken. Een mooie afwisseling met altijd die wolkenloze azuurblauwe hemel. Ze hebben zelfs een onweer voorspeld maar dat gaan we niet krijgen denk ik.
Toch raar wolken in augustus... en zo zijn we nog 's bij Het Weer beland.


Hmm, op de weg hierheen bleven de temperaturen menselijk, zelfs in het extremistische Spaanse Extremadura werd er wel 's met de dertig geflirt maar 's nachts koelde het netjes af zodat waterpokkenman niet al té veel last had. Eens Badajoz voorbij en dus zo goed al op Portugese bodem bleven we netjes rond de 25° hangen, naarmate we dichter bij huis kwamen liep dat even op tot rond de dertig, niet overdreven voor de tijd van 't jaar in de Alentejo.


De voorbije dagen bleven we ook zachtjes wiebelen onder de dertig met af en toe een uitschietertje, de nachten ja zelfs de avonden koelden gestaag af, eergisteren werd het zelfs frisjes in huis en ik heb zowaar een kamerjas aangetrokken, Samson wikkelde zich in een lakentje. Senauke in ons.


Da's toch nieuw, putteke zomer.


Zou het regenen ? Er pakken zowaar grijze wolken samen boven Monte Dinges. Misschien kunnen we subiet de afwas doen... en ons haar wassen... en de was doen...                                                     

2 opmerkingen:

  1. Ik wens het jullie! Dat de regen me bakken uit de lucht moge vallen en stoppen als de waterput vol is.

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen