Totaal aantal pageviews

02 augustus, 2012

Concert op dak

Nee, niet van The Beatles, wel van Vlekje die ons blij welkom heette.  En nog steeds is ze zo blij dat ze ons geen seconde kan missen. Af en toe slaakt ze een gilletje voor wat extra aandacht en dan slaapt ze weer  voort, dromend van een huispoesleven met bijvoorbeeld een zacht zeteltje, een groot bed, wat koelte in huis maar ook veel menselijke warmte in en om het huis. Wij verdienen haar niet. Zo trouw en zo lief. Zinneke is van een andere orde zij zal nog even op zich laten wachten, zij trekt meestal de wereld in en zal af en toe een keer een brekkie komen steken. Het is nog wachen op haar. Bobbie, hoewel een eigen stekje over een heuvel of twee bij de 'Australiërs' zal wel vaste klant geweest zijn de voorbije weken en dat heeft Zin natuurlijk geweten.


Senauke is weer een voorbeeldig poezeke geweest: een roadmovie, beste 'foute' hapjes en natuurlijk ook veel menselijke en zonnige warmte onderweg, geen kik laat dat beest, we moesten haar meer mee op trot nemen. 
Aangekomen herkent zij meteen haar stekje en gaat dan wat zeuren en blazen naar Vlekje maar na een natje en een droogje is ze prompt  in een diepe slaap gevallen vannacht en was het enkel Vlekje die wat poezengeluidjes de wereld instuurde.


Eigenlijk mochten ze niet mee het bed in maar dat koneden we dus niet over ons hart krijgen die eerste nacht en bij uitbreiding vast die eerste week. Remember de oogstmijt en haar monsterbaby's.


De reis is eigenlijk niet echt vlot verlopen maar dat was door de nasleep van de waterpokken, de Samsonmens heeft zich suf gekrabt en tussendoor moest ik zijn rug, mits een t-shirt of hemdje tussen voorzien van twee krabbende handen.  De eertse nacht was een hel, de tweede viel voor hem wel mee, voor mij een droom want ik droomde dat ik nog nooit zo goed gelegen had en sliep dus alsof ik op een tempurmatras lag. Voorts was ik de rest van die dag nogal moe en slaperig, dus zo goed zal ik toch niet gemaft hebben.


Maar gisterenanmiddag dus aangekomen in een dor land, onze eigen plantjes hebben het er redelijk vanaf gebracht maar snakten toch naar een druppeltje water... water ? Ja water is natuurlijk een probleem. Er was nog een beetje water waarmee we onszelf konden trakteren op een welverdiende douche, hoe de waterput er nu voorstaat zal niet super zijn dus daarmee moeten we rekening houden... 

2 opmerkingen:

 1. Wat een kattentrouw! Komt zij nooit binnen?

  Sloef is op dat gebied heel erg moeilijk. Als wij die ergens meenemen dan verstopt die zich drie dagen lang. Rare kwiet.

  Hoe gaat het trouwens met onzenDiederik (als hij al zo heette?)

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zij komt zeker wel binnen maar haar kan je onmogelijk meenemen naar een klein studiootje in België laat staan op sleeptouw nemen voor drie dagen in een ruimte van 3 ? kubieke meter, dus blijft zij in haar land samen met haar kleindochter. We laten een voedselsysteem en veel water achter en de buurman komt bijvullen indien nodig.
  Van Onzendiederik niks meer vernomen, 't zal een passantje zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen