Totaal aantal pageviews

26 oktober, 2018

Het is weer voorbij...

... die verzengende, verwoestende zomer. Weeral een stukje natuur opgesmoord. Vooral Monchique was aan de beurt dit jaar. Wij bekeken, beluisterden en volgden het grotendeels op afstand dit jaar want de ene catsit volgde de andere op. Habitués A en J en K, G en L namen het over, terwijl veroverden wij Oostende en de Noordzee, zaten we vooral in veel stof, aten we iets te vaak frietjes en pizza en probeerden we onze stads/provinciegenoten te begrijpen. Samson terug naar het Portugese huis, vettig Michelleke wegwijs gemaakt en dan terug om nog een beetje te werken én dan samen te vertrekken. Vlekje inclusief.

Twee verstopte neuzen, ziekjes te bed en dus twee dagen later dan gepland vertrokken, een andere route dan gewoonlijk, ah ja een ander vertrekpunt ook.

Maar wat was het fijn toeven aan onze Belgische Kust, we snappen niet dat we daar niet eerder opgekomen waren, wie blijft er nu in het binnenland ?

Maar dus terug naar P, vettig Michelleke haar afwas overdoen en de vloer eens onderhanden nemen. De Engelse dame heeft waarschijnlijk goed voor dier en plant gezorgd maar 'k had geen vlieg willen zijn... of misschien net wel.

Na drie sits en een Samson loop ik hier dan wat verloren want iedereen zet het dan een beetje naar zijn/haar hand maar daar heb ik eigenlijk niks mee te maken; en net als ik nog niet eens helemaal klaar ben krijgen we al nieuw gezelschap, ouden van dagen en de verrassing die helemaal geen verrassing meer was. Sneu. 

08 Okt. naar Faro, Indisch gegeten en in de buurt (nou ja) geslapen met 4.
09 Okt. ontbijtje in de Ikea en dan heuvelwaarts
10-11 Okt. zij naar Mertola, wij voortdoen
12 Okt. zij komen terug heuvelwaarts, wij verlaten het en halen Verrassing die er geen meer was op, we eten budgetvriendelijk, we logeren hetzelfde maar wel heel ok in Albufeira, we kijken voetbal, eten chips en gaan slapen
13 Okt. met verrassing die er geen was naar ons veggierestaurantje Eurasia achter de hoek van ons verblijf, wachten, wachten, wachten op de jarige. Die hadden duidelijk nog een ontbijt op hun maag liggen. Verrassing die ... heeft wél flink gegeten, zou een goeie veggie kunnen worden maar dat weet hij zelf nog ni.
Dan allemaal ons volgende verblijf gaan zoeken. Slechte matrassen en een plakkerige 
trapleuning konden de pret niet bederven, de terrassen en het geweldige uitzicht maakten het ruimschoots goed. 'k Zou daar wel kunnen wonen. Af en toe. Het door henzelf gekozen Portugese restaurant was veel te duur en trok eigenlijk op geen kl... Gelukkig trok de storm zich eerder wat noordwaarts en konden wij genieten van wat stroperige druppels op een hete terrastegel. Die Lesley toch. 
14 En 15 okt: eerst naar het shoppingcenter in Guia, da en dan naar Praia da Castelejo, Fausta niet thuis, nu ja, wél thuis, Fausta teleurgesteld, tja moest ze haar app maar ingesteld hebben dan had ik het geweten. Dan ergens tussen Odemira en Milfontes... Het weer begon er wel iets minder zin in te hebben, die Lesley had wat teweeggebracht maar ach zo een wilde oceaan die tegen de hoge kliffen tekeergaat is toch veel fotogenieker. Eén van de mooiste stranden van Europa laat dat een feit zijn.
16 Okt. naar den heuvel met zijn allen
17 Okt. hen naar Lisboa gestuurd. Per trein. 
Zouden ze iets gezien hebben ? 
En plots was het alweer het einde van de maand, nacht van 25 op 26 oktober, zijn we veel te vaak over en weer gereden naar dierenarts en apotheek, kregen we bijzonder ongelukkig nieuws over onze Marcel maar hebben we er goede moed in...
Donderdag komt de familie Modderdinges en zijn wij weer pleite.

Oostende, A'pen, Beringen, ...

Denk niet dat er hier nog veel gelezen wordt maar mocht iemand het toch lezen en zien én interesse hebben om de operatie (cataract) van onze Marcel te helpen financieren:


Een portret van uw lieverdje voor 250€ boven uw bed.
Geschilderd en getekend door ... Samson maar dan onder zijn échte naam, een bepaalde waarde zeg maar.
De nachtraaf kruipt nu maar onder de wol, de tijd kort en nog veel te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten