Totaal aantal pageviews

22 oktober, 2017

Thui-uis

Die madam haar paspoort gevonden en uiteraard niet nodig gehad. 
Madam is weer superbraaf geweest, ik daarentegen was wat lastig. 'k Vond het echt een heel saaie tocht. Voor het eerst dat ik het zo beu was die rechte lijn van punt A naar B. Gelukkig, nu ja overdag is dat dan iets minder, zat de temperatuur wel lekker, zelfs nog helemaal in het noorden van Frankrijk heerste een zwoele nacht. In de Spaanse bergen bleef het +20 's nachts, het was wél half oktober hé. Nu ja ook in B genoot men van de heetste 15de oktober sinds de metingen. 'k Geloof dat er iets aan de hand is.

Ook in Portugal loopt het helemaal uit de hand, het land, en dan vooral het noorden en midden is stilletjesaan geroosterd.
Slechtheid, domheid en slecht beheer; subsidies voor eucalyptus, er is iets dat ik niet snap.

Maar zie daar, het land in lichterlaaie maar eindelijk, finally, finalmente... regen... een druppeltje op een hete plaat hier maar de nacht nadien toch flink wat vocht uit de hemel gevallen, geen dag te laat.
Inmiddels alweer volop zon, iets koeler maar nog warm genoeg voor korte mouwtjes overdag en de stoof moet absoluut nog geen dienst leveren.

Nog maar pas gearriveerd of we moesten al naar de keuring met onze kleine T, geslaagd... oef. 
Dag nadien overnachtend bezoek, Ni & Ti, uit Spanje, Ni dacht dat we zo goed als buren waren, zijn we ook, in land uitgedrukt dan, in kilometers niet echt.

En dan alweer naar de Algarve, voor boodschappen deze keer, gewone maar ook bouwmarkt ophalingen, onze steentjes... jeuj... en een bezoekje aan de nieuwe Ikea voor deuren, snuisteren id koopjeshoek dát helpt, ons budget werd er weer wat ruimer door... jeuj... een inkomdeur, nog nooit zo een dure deur gekocht denk ik, in die stomme MaxMat dan nog. 
In die Maxmat loopt geen kat, het is er 's zomers een sauna en het personeel is er niet gelukkig, althans naar de klanten toe lijkt dat toch zo. 


Rood is mijn lievelingskleur.
Ikea eten is zieke mensen eten.
Zinneke is een zeurtje.


... en hierover zijn ze ook terug. We waren reeds uitgenodigd 'for a meal' maar Ni & Ti moesten ook eten krijgen en dus ging dat ff ni door. Volgende, inmiddels deze, week, moeten we maar 's langskomen... ja, maar deze week rollen we de rode loper voor I uit, dus ja... we zien wel.

Oppassers. He & Vi hebben dat weer goed gedaan, de nieuwe staan al id steigers...

Nog maar weinig rust gehad tot nu toe en we moeten er de komende maand ook flink tegenaan gaan alleen weten we nog niet goed hoe... maar vandaag Jan S op de chat met een fijne vraag 😊. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten