Totaal aantal pageviews

03 mei, 2017

In mei leggen...

...bijna alle vogels een ei.

Had ik al geschreven dat we voor de poesjes, de kipjes  en de bonen en ander gewas gezorgd hebben hierover. 
Lekkere zwavelrijke eitjes -ahum- van gelukkige kipjes geraapt, het was niet enkel Pasen het leek ook zo.
De bonen gefret. Veel lekkere, biobonen mogen plukken en gesmuld. Koriander tiert daar net iets weliger dan hier.
Ach wat is dat nu ? Geen groene vingers ? Bomen kweken doen we anders als de beste. Wat eetbaars is moeilijker. Weinig water, harde grond, veel te veel wind, ... of de combinatie. Uit de wind, in de zon én in pot krijgen we wel wat tomaatjes rood maar meer hangt er hier niet aan de struiken. Jammer.
Hebben we ook nooit geweten dat er hierover een nespeira staat, anders hadden we wel 'ns kunnen gaan plukken in al die jaren van hun afwezigheid.

Ah ja we waren uitgenodigd 'for a meal'. 
Hmm, in onze herinnering betekende dat een bord waterige spaghetti met hier en daar een drijvend ajuintje en met een vergrootglas kon er nog iets rood ontdekt worden. Ach ja, de Engelse keuken, behalve dat ge er heerlijk Indian food achter de kiezen kunt steken, geen hoogvlieger qua culinaire uitspattingen. Jamie en Nigella doen hun best, de eerste spettert wat veel mondslijm in het rond en die Nigella zou beter haar haar bij elkaar houden maar ze kunnen wel koken die twee. Goeie ideeën al van gepikt trouwens, i.p.v. rijst, licht gekookte gemalen bloemkool gebruiken, perfect om sausjes op te nemen. Currysausjes, coconut etc..

Middagpauze.
Er wordt weer veel geslapen. Vlekje op S' billen.
wee andere ergens ten velde. Midas waarschijnlijk ook.
Die zijn gedrag is weer aan 't veranderen, meer thuis = meer gevaar voor de anderen. Het rode gevaar.

Regen ? 2 x enkele druppels, nee daar doen we het niet mee, wordt een droge zomer vrees 'k. Het zand voor ons zwembad ligt klaar, nu nog water oppompen uit de rivier want die gaat weldra droog komen te staan. 
Brandsite in de aanslag. Pff. Als ze die brandstichters er nu eens allemaal zelf inzwieren, zijn we daar ook weer vanaf, blijven er natuurlijk nog de loemperiken.

28° blue sky.
Overal gele bloemkes, lavendel ten velde, roze en fuchsia bloemkes hier en daar, olijfbomen volop in bloei, klaver heeft inmiddels het loodje gelegd.

Geen zwaluwtjes dit jaar, 't is te zeggen, ze zijn wel komen kijken maar ééntje is helaas gesneuveld, mss mama wel want kort daarna nog weinig beweging van hen in de lucht. Ocharme toch.
Goed nieuws in onze reuzebamboestokken waarmee we een afdak maakten, daar zien we regelmatig twee vogeltjes (koolmeesjes) in en uit vliegen. Oh... hopelijk een ei, of twee, of meer... én de katten kunnen er niet aan ! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten