Totaal aantal pageviews

15 mei, 2016

Ronde getallen

Ik dacht: '15 mei'. Ik dacht ook: 'Amai het is weer veel te lang geleden dat ik nog eens iets schreef op mijn blog.'
Et voila, een mooie dag om de stand van zaken eens bij te houden.
Laatste bericht kwam vanop deze Alentejaanse heuvel, dit ook.
Ondertussen waren we beiden nog even afgezakt naar het lage land, per vliegend tuig, landend op Zaventem en in de mogelijkheid de metro te nemen. Beetje vreemde sfeer. Nog een Engelstalige meneer op 't Antwerpse Zuid geholpen. Het vriendenkoppel naast ons afgeluisterd, nu ja afgeluisterd, 't was geen stil, geheim gesprek over zijn moeder en diens interieurbezigheden tijdens elk mogelijk feest en ver daarbuiten. Ik keek zelfs mee foto's die hij voor zijn bezige moeder had gemaakt in haar lentetuin. Voorts konden we met onze suffe koppen makkelijk en slap lachen toen het meisje zijn onhandigheid met de deur en een passagier aanhaalde: 'en gij duwde die deur dicht en die zijn hoofd zat daar tussen, hahaha'. 'Ja, en ik duwde zo nog wat harder omdat ik niet gezien had dat er iemand tussen stak.' Wij zagen het scenario helemaal voor ons, het feit dat de jongen een heel smal hoofd had bracht mijn geestige fantasie helemaal op hol maar ik hield mij in, behalve qua lachsalvo. Hmm, de kortgemouwde gast die met een temperatuur onder 11 naar het Zuid moest dacht dat ik nog wel wat meer alcohol lustte maar ik bedankte, high in the sky meer was ik niet geweest, Samson trouwens ook niet.
Wel flink gegeten die middag, voor 11€ een voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, drank en een koffie toe. Not bad; not bad at all. Daar gaan we nog terug.

Thuis, Belgische thuis, wachtte ons Vlekje ons op, een gratis concert toe.

En dan meteen erin gevlogen, de Kempen leeggehaald, aanhanger gevuld, Kobe een bezoekje gebracht, eten in Sonseveria, een falafel bij Beni en at last but not at least Delhi Masala nog 's bezocht met M, A, W en I. Lekkertjes en warm.

De volgende dag, wonder boven wonder, helemaal op schema en vertrekkensklaar, moesten wel want behalve dat er grove fouten werden gemaakt tijdens de incheck hadden ze hier ook geen printer, dus werd die geleverd.
Of iemand het normaal vindt dat ge met een fout (vals zo u wil) identiteitsgegeven zomaar het vliegtuig op kan vragen we ons af. Ok, ongewild maar normaal is dat toch niet, in deze tijd, zowel te Brussel als te Lissabon, ik heb daar zware bedenkingen bij.

Maar zo belandden we het lekkere weertje van het noorden verlatend, zigzaggend tussen de donderwolken en een streepje blauw van de regen in drup, zware drup, koude ook. Onderweg in Spanje nog veel te veel eten en drinken gekregen voor 10€, ons Vlekje heeft er nog twee dagen van meegesmuld.

Nat en koud, zo was onze aankomst, moe ook. En va ook.
Die twee op de trein gezet richting Faro, mét valse papieren en een identiteitskaart i.p.v. een paspoort maar ziedaar het lukte wederom.

Hier wordt er een oplossing gezocht voor al onze rommel. Hoe gaan we die wegwerken ? Fisrt things first. Moeilijk.

Honger. Nu. Overmorgen Algarve.
De zon is gaan schijnen, zal de droogte het land weer gaan veroveren ?
Iedereen slaapt, of doet alsof.

15 mei. Siberische lissen of zijn het nu gewone irissen, maakt niet uit, ze zouden al een maand uitgebloeid moeten zijn maar ze tieren nog welig.Geen opmerkingen:

Een reactie posten