Totaal aantal pageviews

31 augustus, 2015

Indian Summer

Had ik eigenlijk al gemeld dat er nog... ja NOG een zwembad -nu ja zwembadje- is bijgekomen.
Weer een maatje kleiner maar dat is niet erg, het plonst lekker weg... dicht bijeen is warm én er staan viskes op. Het afdekzeil is ook veel kleiner en dus handiger en bla bla blub...

De andere baden zullen blijven dienst doen als watervoorraad in de toekomst of als vijver voor de kikkers en andere liefhebbers. Daar beneden in het grootste en oudste bad hebben ze een fles gekregen alwaar ze mits een kurken afdakje wat gekkeplonskikker kunnen zijn. Marcel, doctor in de biologie is volop bezig met zijn thesis 'het leven van de kikker in de Alentejaanse afdankzwembaden met een fles in' , enfin, de titel kan nog veranderen.

Die vroege herfstdagen waren maar om te lachen, de zomer nam het zonder morren met zo een 34 graden weer vlotjes over; warm ja; maar niet écht puffen, de 40 werd niet gepasseerd dit jaar, we kunnen spreken van een zachte zomer, hopelijk zet die trend zich verder.

Geen buren meer. Het wordt eenzaam aan de top. Eh, op de top. De heuveltop. De heuvel van overal zichtbaar maar toch oh zo ver.
Ook geen voedseloverschotten meer, geen buurman met een zakje lekkerste groentjes of vruchtjes in ruil voor een klusje dat we al lang vergeten waren. Goed buurmanschap is geld waard.
Gelukkig liepen we 'de zoon van de oude burgemeester en diens vrouw en kersverse baby' tegen het lijf in het restaurant met dure wijn te Odemira.
Barbecue ? Morgen ? Euh gegrilde groentjes dan.
Het werd gebakken -jawel gebakken- zalm. En salades van de lekkerste tomaten en ander plukrijp gewas. Njam.
Kregen we daar dan een hele zak mee, weer eten voor een hele week en zó lekker, die waterige supermarktbrol ligt nu nog te wachten op consumptie. Jammer.

En alsof dat nog niet genoeg was kwamen we tijdens onze bramenpluk toch wel een druivenplant tegen zeker. Zomaar beneden in de jungle. Net niet onze jungle maar toch ook een beetje wel. Druiventrosjes tot meters ver en hoog de bomen en struiken in, ge zoudt voor minder uzelf door het slijk sleuren.
Munt (nu weet 'k pas wat 'k daar al jaren rook) heb 'k ook geplukt, thee ga 'k er niet van trekken en niks viezer dan dat in uw eten maar naar het schijnt zijn spinnen geen fan én 't is nog een mooi plantje maar toch vooral dat van dat nietfanzijn.

Op de koop toe kregen we nog een adrenalinestoot everzwijn op ons denkbeeldig bord. Eerst een kleintje dat zich een aapje schrok van ons en dan een monster van een beer dat gelukkig ook de aftocht blies.

En we hebben een oppas, nietwaar ? Jaja ! Dame 1 ons bekend, dame 2 nog niet maar jullie gaan dat hier goed doen hé M'ke ? In tegenstelling tot wat velen denken valt 'weer' niet te bestellen we kunnen alleen maar hopen dat het mooi wordt en anders liggen de regenjassen en caoutchouc botkes klaar, de 4 op een rij ook. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten