Totaal aantal pageviews

29 december, 2014

Aangekomen in Portugal

28 December

Aankomst na een lange reis, het bleef precies al duren, vooral dag twee.
Dag 1 begon pas om 19u30, Samson had een lange middagdut achter de kiezen en kon er dus wel tegen tot na Parijs. 
Een mooie vertrekdag, een middenweekse zondag, camions met kerstvakantie en de mensen op familiebezoek. 
Dag twee moe en dus veel te weinig kilometers, nog steeds in Frankrijk voor de slaapplaats. Ach ja, dan komen we toch gewoon wat later aan.
Dag drie, tot in Elvas. Vorige keer stuurde onze GPS ons de smalle doodlopende steegjes van een onbekend dorp in nu besliste Samson zelf wat aan sightseeing doen... steegjes zo breed als onze auto en een auto zo breed als de steegjes. Hmm. Vroeg me al af waarom hij per se een ommuurde stad wou inrijden maar ik laat hem dan maar doen, toen hij na veel gevloek, gezucht en een verse kras op de autodeur, nog even het centrum wou opzoeken en niet gewoon rechtsomkeer wou maken toen dat mogelijk was heb ik hem gezegd dat hij zot was...hij had het begrepen.
Ja maar ja, soms is het gezond verstand toch zoek bij die mens.
Dag 4, tot in Beja, kleine mondvoorraad ingeslagen en dan in een kromme lijn richting heuvel.

11u 30 aankomst.
Marcel na een uurke present, Zinneke in de vooravond.
Wij vooral uitladen en dan met de stoof bezig.

De slaapkamer staat ondersteboven wegens houtworm, de badkamer heeft een schimmelplek en in de living gebeurde er iets vreemd gisterenavond.
Goed, de vroegere slaapplaats doet weer dienst, op zich niet zo heel erg want het is daar momenteel toch warmer en er ligt nog een matras die we kochten voor de madammen.

De madammen dus. Die hebben dat hier goed achtergelaten he, nog wat voedseloverschotten en een presentje; een dekentje en iets voor de auto, laat ik nu dus net een zwak voor dekentjes hebben, dus dat zit helemaal snor, voor dat voor de auto moet het maar vlug zomer worden.

Want godverdoemme, dat is hier koud, noordenwind. 11°C ofzo maar die wind maakt het een pak koeler, in de zon uit de wind best lekker vanmiddag maar op de rest van die heuvel hier raast die ijzige wind langs mijn door sinusitis beproefde neusvleugels. Grr.

De buren zijn er blijkbaar. Niet de Portugese wel de ex-ouders van os Vlekje en Zinneke. Grr.

Voila, een update vanaf 'terug in Portugal', later nog even updaten betreffende de laatste maanden in B.

1 opmerking: