Totaal aantal pageviews

10 september, 2014

10 september - Cloudy DayNet als de zomer uiteindelijk echt lijkt de willen doorbreken met temperaturen die vlotjes over de dertig gingen is het alsof er sinds een dag of 5 niet langer kan gewacht worden om het weer in herfstmodus te zetten.
Vroeg. Ja redelijk vroeg. Veertien dagen geleden plonsten we nog zalig in het overschotje water dat net niet verdampt was, nu zou het gewoon weer aangevuld kunnen worden met het hemelwater.
Maar we klagen weer niet. Het is voor het zuiden van Europa rijkelijk laat begonnen en de temperaturen hebben nooit de veertig gehaald, laat staan overschreden, maar ts de vijfentwintig en bij uitzondering vijfendertig was het heerlijk leven hier. Ge kunt nog redelijk functioneren en als het even zweten werd doken we onze plas in.
De zwaluwen hebben twee nestjes gehad maar er zijn wel slachtoffertjes gevallen, of onze Midas daar voor iets tussen zit ? ... geen idee. Toen het nestje afbrak na het uitvliegen vd laatste gingen ze gewoon weer met hun allen aan de slag. Madame zat vast nog met een ei maar nu het zo een beetje zo beginnen uitzomeren is zou het best kunnen dat meneer besloten heeft dat de hele familie maar moet opkrassen naar het winterverblijf in Afrika.
Hopelijk tot volgend jaar beesies.
Samson kan zijn atelier terug betrekken nu dan maar 't is toch te laat want alles zou al af moeten zijn... toch ? Ha ja nog een kleine tien dagen er we zijn er weer mee weg voor een poosje. Ons oudste zaag gaat mee, de jongen en Zinneke zullen even moeten wachten tot Samson hen weer vlug komt vervoegen vanaf de vijfde, als hij weer vertrekt krijgen ze een oppasser... spannend voor ons allen.

Voorts is het een cloudy day.
10 september 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten