Totaal aantal pageviews

04 november, 2013

Ijskoud en droog

Zo lust ik mijn wijn graag.

Warm en een open hemel. Geen wolkje aan de lucht ware het niet dat iedereen per se naar huis moest eergisteren. Ah ja, de vakantie gedaan, dus met pak en zak weer dat vliegend tuig op en huiswaarts. 

"Kom we vliegen eens over Monte Dinges." 
Zoiets ? Het lijkt wel afgesproken, hoe het ene na het andere vliegtuig voorbij schuift van zuid naar noord en ook wel omgekeerd. Hierboven, precies HIER boven. De ene condenswolk na de andere, de oudste uit elkaar drijvend de verse nog strak en vastberaden een streep door de zon makend. Het lijkt alsof ik wat overdrijf maar het had wel degelijk een impact. De zon scheen bij momenten ongemeen fel voor de tijd van het jaar en zorgde voor een zeer aangenaam zomers gevoel maar die wolken deden daar best wat graadjes af.

Kennislink.nl:  Weerkundigen kunnen dan ook door te kijken naar de snelheid waarmee vliegtuigstrepen oplossen, afleiden wat voor weer het gaat worden. Als de strepen snel oplossen, is de lucht droog en is de kans klein dat het weer zal omslaan. Als de strepen echter lang blijven staan zal waarschijnlijk binnen een paar dagen het weer omslaan. Geen opmerkingen:

Een reactie posten