Totaal aantal pageviews

17 augustus, 2013

Rochelen sans gene

Schreef ik reeds vorige week maar stond nog onder 'concept':

Sans gene met een accent circonflexe waarvan ik even niet weet hoe die er op te zetten.
Enfin, Vaderbuurman, kwam er aangestesseld als een oude landloper uit de stripverhalen: beetje sjofel maar vooral met een stok waaraan een zakje hing.
Tomaatjes. Tomaatjes en een Galiameloentje. Njam, mijn favoriete meloen en échte lekkere tomaatjes, geen watertomaten zonder smaak of met steenharde stukken in, nee gewone lekkere rode vruchten. Voor in een slaatje of in de saus of gewoon op de broodjes, voor alles goed zo 'n tomaat.
Voorts wou hij nog weten hoe onze dakgoot in elkaar stak en wou hij gewoon kwijt dat we goede buren zijn... geen idee waaraan we dat te danken hebben maar kom we laten het ons welgevallen. Anderzijds werkt het ook wat tegen, we zouden graag wat kopen van hen maar daar doen ze dan zo moeilijk over dus vragen we het niet echt meer. Moederbuurvrouw, inmiddels overleden, dierf nog wel een keertje bellen en kelen dat er wat te rapen viel maar vader en zoon doen daar niet aan blijkbaar. Enfin.

Ruim op voorhand beginnen we weer te pakken en voorbereidingen te treffen.
Het zijn warme dagen. We schommelen rond de 37° met af en toe uitschieters naar de veertig toe. Zelfs Senauke houdt het soms voor bekeken buiten.


2 opmerkingen:

 1. Oei, een dilemma. ;-)

  Niet antwoorden is net lijken of ik niet meer kom lezen. Wel antwoorden is zo schooljuffrouwig. En ze zegden ooit al dat ik er uitzie als een kostschooldirectrice.

  Nu ja, een accent circonflexe type je gewoon eerst het accent, zo "^" en dan de e, zo "e". Die komen gewoon samen te voorschijn, zo "ê".

  :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ê......... a-haaa ! Danku juf eh Mevrouw de directrice. Had het ook gewoon kunnen opzoeken maar dit was makkelijker. ;)êêê

  BeantwoordenVerwijderen